ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יד סיון תשע"ד

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יד סיון תשע"ד
    13:30
    17.05.24
    קובי פינקלר No Comments on קצינים מספרים על קרבות ג'בליה: "הלחימה האלימה ביותר"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מרק מלפפונים קר

    מצרכים

    1 גבינה 5 %

    1 שמנת חמוצה

    1 יוגורט

    5 מלפפונים קצוצים

    3 בצלים קצוצים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור

    2 כפות שמיר קצוץ

    2 כפות עירית קצוצה

    להגשה

     קרוטונים

    אופן ההכנה

    ערבבי את מוצרי החלב הוסיפי את המלפפונים ושאר המצרכים טבלי טעמי ותקני תיבול

    אם המרק סמיך מדי דללי עם מעט חלב

    להגשה פזרי קרוטונים

    סלט ארטישוק

    מצרכים

    2 שקיות תחתיות ארטישוק קפואות

    3 כוסות אפונה עדינה קפואה

    1/3 כוס שמן זית

    1 כפית מלח גס

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לרוטב

    1 בצל שאלוט קצוץ

    מיץ מחצי לימון

    1 כף חרדל דיזון

    1/2 כוס חומץ

    1 כפית מלח

    חצי כוס סילאן

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות בזיליקום קצוץ

    בערך 1 כוס שמן זית

    לתוספת לסלט

    1 גמבה בתחמיץ קצוצה דק

    1 בצל סגול קצוץ

    3-4 כפות פטרוזליה קצוצה

    1 כוס צלפים

    פתיתי פלפל אדום מתוק מיובש

    אופן ההכנה

    את לבבות הארטישוק מתבלים ושמים בתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

    ואופים 20 ד'

    את האפונה מפשירים  ומקפיצים במחבת עם מעט שמן כ 5 ד'

    הכנת הרוטב

    את כל המצרכים מלבד השמן מעבירים למעבד מזון ונותנים כמה פולסים

    מפעילים שוב ומוזגים את השמן לאט לאט

    טועמים ומתקנים תיבול

    שופכים את הרוטב על הארטישוק ומערבבים

    מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים

    מגישים מיד

    סלט מלפונים ורוטב מיונז עם קרוטוני חלה  אפויים

    את הסלט הזה אני מכינה לכבוד שבת …ואין שבת שאין את הסלט הזה.. אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי אותו לערב צדקה .. קבלתי המון מחמאות ומאז עוד המון נשים מכינות אותו…

    מצרכים

    לסלט

    6-7 מלפפונים ירוקים  חתוכים לקוביות עם הקליפה

    4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    1 שן שום כתושה

    1 כף שמיר קצוץ

    1 בצל אדום פרוס לחישוקים דקים

    5 צנוניות פרוסות דק עם הקליפה

    3 כפות שמן זית

    לרוטב

    1 כוס מיונית

    1/2 כוס מים

    1/3 כוס חומץ

    2 שיני שום כתושים

    2 כפיות סוכר

    מלח פלפל

    3 כפות עירית קצוצה

    לקרוטונים

    4 פרוסות חלה חתוכה לקוביות של 1 על 1 ס"מ

    2 שיני שום כתושות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה

    את מצרכי הסלט יש להניח בקערה ולערבב קלות

    הכנת הרוטב

    לערבב היטב את מצרכי הרוטב ולהניח בצד

    הכנת הקרוטונים

    יש להניח בתבנית את קוביות החלה לשפוך מעל את התבלינים ולערבבי בעדינות עד לכיסוי מושלם

    לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד להשחמה כ 20 ד'

    הרכבת המנה

    בקערה שקופה או בכוסות מרטיני יש להניח מהסלט ומעל להניח רוטב בנדיבות ומעל לפזר קרוטונים

    פטיפור פאי שוקולד בציפוי קרם קפה

    מצרכים

    לבצק

    300 גר' קמח

    200 גר' מרגרינה

    100 גר' אבקת סוכר

    1 ביצה

    למלית השוקולד

    500 גר' שוקולד מריר

    250 מ"ל קצפת צמחית

    4 ביצים טרופות

    לציפוי

    250 מ"ל קצפת צמחית

    1/2 כוס קפה מ3 כפיות קפה

    1/3 כוס ליקר שוקולד

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק לפי הוראות הכנת בצק פריך . שימי במקרר לחצי שעה

    הוציאי את הבצק ורדדי לתבנית בגודל 30 על 40

    רפדי תבנית בנייר אפיה והניחי את הבצק הדקי אותו לציפוי  מושלם

    הכנת המלית

    המיסי את השוקולד והקצפת לקרם חלק

    הוסיפי את הביצים תוך כדי ערבוב

    שפכי את השוקולד מעל הבצק ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה

    קרר  והניחי במקרר לשעה

    חתכי לאצבעות באורך 5 ס"מ וברוחב 1 1/2 ס"מ

    חתכי את כל העוגה

    הציפוי

    הקציפי את המצרכים של הקרם לקצפת סמיכה

    זלפי מעל כל מנה קצפת כרצונך

    קשטי בתלתלי שוקולד מגורד

    עוגת גלידה ב 5 ד' דובי אוירכמן

    מצרכים

    1 קלתית מוכנה

    6 עוגיות אוראו שחורות

    6 כפות פקאן סיני קצוץ

    2 מיכלי  קצפת צמחית

    1 שקית אינסטנט וניל

    3 כפות קפה מומסות בחצי כוס מים רותחים

    אופן ההכנה

    חתכי את העוגיות לחתיכות קטנות והניחי בתחתית הקלתית

    פזרי את הפקאן הקצוץ

    ערבבי במטרפה את הקצפת האינסטנט והקפה

    שפכי מעל הקלתית והקפיאי ללילה

    פרסי לפרוסות והגישי



    0 תגובות